Miért válasszuk a falusi turizmust?

 

A turizmus gazdasági felhajtóereje mellett azért is hasznos, mert elősegíti az országon belüli és kívüli kultúrák találkozását, megismerését és így az emberek könnyebben megértik egymás problémáit, életvitelét. Ezek a tapasztalatok hozzájárulnak, hogy elfogadóbbakká, nyitottabbá váljunk.

A falusi turizmus a városi embert segíti abban, hogy megismerhesse életformájának gyökereit, közelebb kerüljön a természethez és közben kikapcsolódhasson, a szórakozás, üdülés egy új alternatívájával találkozzon. Magyarországon a falusi turizmus nagyrészt nem teljesen “nomád” körülményeket kínál, sőt amellett, hogy a vidéki szállást kereső utazó, egy egész más életvitellel találkozik, mint amihez szokott, azért megtalálja az otthoni kényelmet. Tehát a falusi szállást nem feltétlenül úgy kell elképzelni, hogy az ember az istállóban szalmabálán alszik, hanem mint egy ismerkedést a falusi élettel, amibe az ember a szállás elfoglalásával belecsöppen.

Természetesen nem elhanyagolható szempont, hogy a legtöbb ember nem teheti meg, hogy mindig a horvát, vagy más tengerpart közelébe menjen pihenni. A falusi szállás olcsó, ráadásul nincs is olyan messze, mint bármelyik tengerparti üdülőhely. Ezzel szemben a falusi vendégházaknál is rengeteg élményt élhet át az utazó, amiben a helyiek segíthetnek is. A falusi vendégház általában tükrözi a jelenlegi és múltbéli falusi életet, de mindemellett minden igényt kielégítő szállás.

A lehetőségek, amiket a falusi turizmus kínál végtelenek. A falusi életmód jó és érdekes megismertetése, persze a szállás adóján is múlik, aki bemutathatja és bevezetheti a vendéget az ősi falusi foglalkozásokba, az állatokkal való gondoskodásba, a természet megismerésébe megszeretésébe és rengeteg falusi program lehetőségébe pl: horgászat, vizitúra, kerékpártúra, kirándulás, főzés, sütés stb…

Tehát mindenkinek, főleg a városiaknak ajánljuk a falusi turizmust, mert:

A falusi szállás olcsó

A falusi szállás is minden igényt kielégítő

A falusi szálláson rengeteg program vár

Várjuk Szeretettel a Kamilla Vendégházban!!!